"Към момента нямам трудов договор. Въпросът ми е ако ми бъде пуснат фиктивно договор непосредствено преди първия болничен(45 дни преди раждането) и бъде прекратен по взаимно съгласие веднага след издаването му и вписването му в нои, ще мога ли да получавам 410 дни майчинство или ще е само за първите 135дни, защото всичко е на отделни болнични? Имам стаж над 12 месеца и съм осигурявана за майчинство." -

Отговора на въпроса Ви е НЕ. Майчинството се прекъсва с прекратяване на ТД. Болничните до 135 ден ще ги изплатят, но после ще Ви напишат отказ за следващото обезщетени. За по-сигурно се обадете на телефоните и представете случая като нефиктивен. НОИ вече доста гледат за тези неща.
Да ,но ако джипа се използва само от собственика,не е деклариран данък уикенд и след време се установи при ревизия,че актива се ползва само от собственика,начислят  данък уикенд,а в декларацията не е отбелязано,че разходите се облагат по ЗКПО-тогава как ще обложат тези разходи?Собственика не получава доходи,а само дивиденти/в масовия случай/.Тогава на каква база ще се начислят осигуровки?
На база, че ще му вменят доход за лично ползване, различен от дивидента и ще го обложат по ЗДДФЛ.  Интересно ми е как ще се спазят сроковете по декл,1 и декл,6  за този вид новопридобит доход, установен с ревизионен акт???
За мен цялата процедура е сбъркана като логика, отчитане и деклариране. Чия болна глава ни вкара във всичко това? .... трябва да се прегледа и спешно да се лекува. 
Здравейте, не видях да има промяна в наредба №5 за подаване на уведомлението по чл.62 при сключване на трудови договори.
Моля за информация кога е променена? В сайта на НАП няма публикуван текст относно това.